USLOVI KORIŠTENJA

-----

PREGLED

Ova web prodavnica je upravljana od strane Farmis d.o.o.. Kroz web prodavnicu, pojmovi “mi”, “nas”, “naš”, "web sajt", "web shop", "web prodavnica" i "Servis" odnosi se na e-apoteka.ba web prodavnicu. e-apoteka.ba nudi ovaj web sajt odnsono web prodavnicu, uključujući sve informacije, alate i servise dostupne na ovom web sajtu za Vas, korisnika, uslovljeno Vašim prihvatanjem svih odredbi, uslova, politika i obavijesti ovdje navedenih.

Posjetom naše web prodavnice i/ili kupovinom nekog proizvoda/usluge od nas, Vi se uključujete u naše servise i slažete se da ćete biti obavezani slijedećeim odredbama i uslovima (“Uslovi korištenja”, “Odredbe”), uključujući i one dodatne odredbe, uslove i politike dostupne ovdje ili na hipervezi. Ovi uslovi korištenja primjenjuju se na sve korisnike web sajta, uključujući, ali ne ograničavajući se na korisnike koji su posjetioci, dobavljači, kupci, trgovci, i/ili kreatori sadržaja.

Molimo Vas da pročitate ove Uslove korištenja pažljivo prije pristupanja ili korištenja našeg web shopa. Pristupanjem ili korištenjem bilo kojeg dijela web sajta, Vi se slažete da ste obavezani ovim Uslovima korištenja. Ukoliko se ne slažete sa svim uslovima korištenja ovog sporazuma, onda ne možete pristupati web shopu ili koristiti bilo koji servis.

Svaka nova funkcija ili alat koji je dodan u trenutnu web prodavnicu će također biti predmet Uslova korištenja. Na ovoj stranici možete u bilo koje vrijeme pregledati najnoviju verziju Uslova korištenja. Mi zadržavamo pravo da ažuriramo, promijenimo ili zamjenimo bilo koji dio ovih Uslova korištenja objavljivanjem ispravke i/ili promjene na našem web shopu. Vaša je odgovornost da povremeno provjeravate ovu stranicu za promjene. Vaša kontinuirana upotreba ili pristup web sajtu nakon objavljivanja bilo kakve promjene predstavlja prihvatanje tih promjena.

SEKCIJA 1 - USLOVI WEB PRODAVNICE

Prihvatanjem ovih Uslova korištenja, izjavljujete da ste punoljetni u Vašoj državi odnosno mjestu boravišta, i da ste nam dali Vaš pristanak da bilo ko od Vaših maloljetnih lica koja izdržavate može koristiti ovaj web sajt.
Ne smijete koristiti naše proizvode u nezakonite ili nedozvoljene svrhe niti smijete, prilikom upotrebe servisa, narušiti bilo koji zakon koji važi u državi pružaoca ili korisnika web prodavnice (uključujući, ali ne ograničavajući se na zakone o autorskim pravima).
Vi ne smijete prenositi bilo kakve crve ili viruse ili bilo koji drugi kod destruktivne prirode.
Povreda i kršenje bilo koje odredbe će dovesti do trenutnog prekida Usluge.

SEKCIJA 2 - OPŠTI USLOVI

Mi zadržavamo pravo da odbijemo Servis bilo kome iz bilo kojeg razloga u bilo kojem trenutku.
Jasno Vam je da Vaš sadržaj (ne uključujući informacije o kreditnoj kartici), može biti prenošen u nešifrovanom obliku i uključivati (a) prenose putem različitih mreža; i (b) promjene za usklađivanje i prilagođavanje tehničkim zahtjevima mreža za povezivanje ili uređaja. Informacije o kreditnoj kartici su uvijek šifrovane tokom prijenosa putem mreža.
Slažete se da nećete reproducirati, duplicirati, kopirati, prodavati, preprodavati ili iskorištavati bilo koji dio web sajta, upotrebu web sajta, ili pristup web sajtu ili bilo kojem kontaktu na web sajtu kroz koji je Servis pružen, bez pismene dozvole sa naše strane.
Naslovi koji se koriste u ovom sporazumu su navedeni zbog praktičnosti i neće ograničiti ili na drugi način utjecati na ove Odredbe.

SEKCIJA 3 - TAČNOST, POTPUNOST I AŽURNOST INFORMACIJA

Mi nismo odgovorni ako informacije koje su dostupne na ovom web sajtu nisu tačne, potpune ili aktuelne. Materijal na ovom web sajtu je predviđen samo za opšte informisanje i ne bi se trebao koristiti kao jedini temelj za donošenje odluka bez primarnih konsultacija odnosno potpunijeg i skorijeg izvora informacija. Bilo koje oslanjanje na materijal ovog web shopa je na vlastitu odgovornost.
Ovaj web sajt može sadržavati određene istorijske informacije. Istorijske informacije, nužno, nisu aktuelne i služe kao referenca. Mi zadržavamo pravo izmjene sadržaja ovog web sajta u bilo kojem trenutku, ali nemamo obavezu da ažuriramo informacije na našim stranicama. Slažete se da je vaša odgovornost praćenje promjena na našim stranicama.

SEKCIJA 4 - IZMJENA SERVISA I CIJENA

Cijene za naše proizvode su podložne promjenama bez prethodne najave.
Mi zadržavamo pravo da u svakom trenutku izmijenimo ili obustavimo Uslugu (ili bilo koji dio ili njen sadržaj) bez prethodne najave u bilo kojem trenutku.
Nećemo biti odgovorni Vama ili bilo kojoj trećoj strani za bilo kakve modifikacije, promjene cijena, suspenzije ili prestanak rada Servisa.

SEKCIJA 5 - PROIZVODI ILI USLUGE (ako je primjenjivo)

Određeni proizvodi ili usluge mogu biti dostupne isključivo online putem web sajta. Ti proizvodi ili usluge mogu biti sadržani u ograničenim količinama i podložni su povratu ili zamjeni u skladu sa našom Politikom povrata.
Mi smo napravili sve što je u našoj mogućnosti kako bismo što je moguće preciznije prikazali boje i fotografije naših proizvoda koji se nalazi u našoj web prodavnici. Ne možemo garantovati da će ekran računarskog monitora ili drugog uređaja biti precizan.
Mi zadržavamo pravo, ali nismo obavezni, da ograničimo prodaju naših proizvoda ili usluga bilo kojoj osobi, geografskom području ili nadležnost. Mi može ostvariti to pravo od slučaja do slučaja. Mi zadržavamo pravo da ograničimo količinu bilo kojeg proizvoda ili usluge koje nudimo. Svi opisi proizvoda ili cijene proizvoda su podložne promjenama u bilo koje vrijeme bez prethodne najave, po našem nahođenju. Mi zadržavamo pravo da prekinemo prodaju bilo kojeg proizvoda u bilo koje vrijeme.
Mi ne garantujemo da će kvaliteta bilo kojeg proizvoda, usluge, informacije, ili drugog materijala kojeg kupite ili dobijete ispuniti Vaša očekivanja, ili da će greške u Servisu biti ispravljene.

SEKCIJA 6 - TAČNOST NAPLATE I INFORMACIJE O RAČUNU

Mi zadržavamo pravo da odbijemo bilo koju narudžbu koju ste napravili u našem web shopu. Možemo, po našem nahođenju, ograničiti ili otkazati količinu robe kupljene po osobi, po domaćinstvu ili narudžbi. Ova ograničenja mogu uključivati narudžbe kreirane od strane klijenta ili korištenjem njegovog korisničkog računa, kreditne kartice i/ili narudžbe koje koriste iste adrese za naplatu i dostavu. U slučaju da smo napravili promjenu ili otkazali nalog, možemo pokušati da vas obavijestimo kontaktiranjem putem e-pošte i/ili adrese za naplatu / broja telefona pruženog u trenutku kreiranja narudžbe. Mi zadržavamo pravo da ograničimo ili zabranimo narudžbe za koje se, po našoj procjeni, čini da su kreirane od strane trgovaca, preprodavača ili distributera.

Slažete se da ćete nam obezbjediti aktuelne, potpune i precizne informacije o korisničkom računu i narudžbama za sve narudžbe napravljene u našem web shopu. Slažete se da ćete pravovremeno ažurirati svoj račun i druge informacije, uključujući i Vašu email adresu, brojeve kreditnih kartica i datume isteka, tako da možemo izvršiti Vaše transakcije i kontaktirati Vas po potrebi.

Za više detalja, molimo pročitajte našu Politiku o povratu.

SEKCIJA 7 - OPCIONI ALATI

Možemo Vam pružiti pristup alatima trećih strana nad kojima nemamo nadzor niti bilo kakvu kontrolu.
Vi primate na znanje i slažete se da ćemo pružiti pristup takvim alatima po principu "kao što je" i "kako je dostupno", bez ikakvih garancija, reprezentacije ili uslova bilo koje vrste i bez odobrenja. Mi nećemo imati nikakvu odgovornost za moguće probleme koji proističu iz ili se odnose na Vaše opcionalno korištenje alata treće strane.
Svaka upotreba dodatnih alata sa Vaše strane ponuđena kroz naš web shop je u potpunosti na vlastitu odgovornost i diskreciju i morate biti sigurni da ste upoznati i da prihvatate uslove pod kojima se pružaju alati trećih strana.
Možemo također, u budućnosti, ponuditi nove uslove i/ili funkcije putem web sajta (uključujući objavljivanje novih alata i resursa). Te nove funkcije i/ili usluge će također biti predmet ovih Uslova korištenja.

SEKCIJA 8 - VEZE TREĆIH STRANA

Određeni sadržaji, proizvodi i usluge dostupni putem našeg Servisa mogu uključivati materijale trećih strana.
Veze trećih strana na ovom web sajtu mogu Vas uputiti na web sajtove trećih strana koji nisu povezani sa nama. Mi nismo odgovorni za ispitivanje ili procjenjivanje sadržaja ili tačnosti istog i ne garantujemo i nećemo imati nikakvu odgovornost za bilo kakve materijale ili web sajtove trećih strana ili za bilo koje druge materijale, proizvode ili usluge trećih strana.
Mi nismo odgovorni za bilo kakve štete ili štete koje se odnose na kupovinu ili upotrebu dobara, usluga,

SEKCIJA 9 - KORISNIČKI KOMENTARI, POVRATNE INFORMACIJE I DRUGI PODNESCI

Ako ste, na naš zahtjev, poslali određene konkretne podneske (npr. prijava na nagradnu igru) ili ste bez našeg zahtjeva poslali kreative ideje, sugestije, prijedloge, planove ili druge materijale, bez obzira da li online, putem emaila, poštom ili na neki drugi način, Vi se slažete da možemo, u bilo koje vrijeme, bez ograničenja, uređivati, kopirati, objavljivati, distribuirati, prevesti i na drugi način koristiti u bilo kojem mediju bilo koji komentar ili sugestiju koju ste nam poslali. Mi nismo niti ćemo biti u obavezi (1) da zadržavamo bilo kakve komentare u povjerenju; (2) da platimo naknadu za bilo kakve komentare; ili (3) da odgovorimo na bilo kakve komentare.
Možemo, ali nemamo obavezu, da nadgledamo, uređujemo ili uklanjamo sadržaj za koji smo utvrdili da je, po našem nahođenju, nezakonit, uvredljiv, prijeteći, pogrdan, klevetnički, pornografski, neprimjeren ili je za osudu na neki drugi način, ili krši intelektualno vlasništvo bilo koje stranke ili ove Uslove pružanja usluge.
Slažete se da Vaši komentari neće kršiti prava bilo koje treće strane, uključujući autorska prava, zaštitni znak, privatnost, ličnost ili druga lična ili vlasnička prava. Vi se dalje slažete da Vaši komentari neće biti klevetnički ili na neki drugi način nezakoniti, uvredljivi ili sadržavati opsceni materijal, ili bilo kakve vrste kompjuterskog virusa ili drugog štetnog koda koji bi na bilo koji način moago utjecati na rad Servisa ili bilo koje povezane web stranice. Ne smijete koristiti lažnu email adresu, pretvarati se da ste neko drugi osim Vi sami ili na neki drugi način dovoditi u zabludu nas ili treće strane o porijeklu komentara. Vi ste isključivo odgovorni za bilo kakve komentare koje napravite uključujući, ali ne ograničavajući se na, njihovu tačnost. Ne preuzimamo nadležnost i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za bilo kakve komentare koje ste postavili Vi ili bilo koja treća strana.

SEKCIJA 10 - LIČNE INFORMACIJE

Podnošenje Vaših ličnih informacija kroz web shop je upravljano našom Politikom privatnosti. Pročitajte našu Politiku privatnosti.

SEKCIJA 11 - GREŠKE, NETAČNOSTI I PROPUSTI

Povremeno se na našim stranicama ili u Servisu mogu pojaviti informacije koje sadrže tipografske greške, netačnosti ili propuste koji se mogu odnositi na opise proizvoda, cijene, promocije, ponude, troškove dostave proizvoda, tranzitna vremena i dostupnosti. Mi zadržavamo pravo da ispravimo bilo kakve greške, netačnosti ili propuste i promjenimo ili ažuriramo informacije ili otkažemo narudžbe, ako neke informacije u Servisu ili na bilo kojem povezanom web sajtu nisu tačne u bilo koje vrijeme bez prethodne najave (uključujući i vrijeme nakon kreiranja narudžbe).
Mi nemamo nikakvu obavezu da ažuriramo, izmjenjujemo ili pojašnjavamo informacije o Servisu ili o bilo kojim povezanim web stranicama, uključujući bez ograničenja, informacije o cijenama, osim pod silom zakona. Niti jedno određeno ažuriranje ili datum ažuriranja primijenjen u Servisu ili povezanim web sajtovima ne treba biti uzet kao indikator da su sve informacije u Servisu ili povezanim web stranicama promijenjene ili ažurirane.

SEKCIJA 12 - ZABRANJENE UPOTREBE

Pored ostalih zabrana, kao što je navedeno u Uslovima korištenja, Vama je zabranjeno da koristite web sajt ili njegov sadržaj: (a) u bilo kakve nezakonite svrhe; (b) da tražite od drugih da obavljaju ili sudjeluju u nezakonitim radnjama; (c) da kršite bilo koji međunarodni, državni, entitetski, kantonalni ili drugi zakon, odredbu, uredbu ili pravilo; (d) da narušavate ili kršite naša prava intelektualnog vlasništva ili prava intelektualnog vlasništva drugih; (e) za uznemiravanje, zlostavljanje, uvrede, klevete, omalovažavanje, zastrašivanje ili diskriminaciju na temelju spola, seksualne orijentacije, religije, nacionalnosti, rase, dobi, nacionalne pripadnosti, ili invaliditeta; (f) za podnošenje lažnih ili obmanjujućih informacija; (g) za postavljanje ili prijenos virusa ili bilo kojeg drugog malicioznog koda koji će biti ili može biti iskorišten za narušavanje rada Servisa ili povezanih web sajtova, drugih web sajtova ili Interneta; (h) za prikupljanje ili praćenje ličnih podataka drugih osoba; (i) za spamovanje, pecanje podataka (eng. phising), za skeniranje podataka (eng. spider, crawl, scrape etc.); (j) za bilo koje neprimjerene ili nemoralne svrhe; ili (k) za ometanje ili zaobilaženje sigurnosnih postavki i/ili funkcija Servisa ili bilo kojeg povezanog web sajta, drugog web sajta ili Interneta. Zadržavamo pravo da prekinemo Vaše korištenje Servisa ili bilo kojeg povezanog web sajta zbog bilo koje zabranjene upotrebe.

SEKCIJA 13 - ODRICANJE ODGOVORNOSTI; OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Mi ne garantujemo, ne predstavljamo ili nalažemo da će Vaše korištenje naših usluga biti bez prekida, pravovremeno, sigurno ili bez grešaka.
Mi ne garantujemo da će rezultati koji se mogu dobiti upotrebom Servisa biti pouzdani i tačni.
Slažete se da s vremena na vrijeme možemo ukloniti ili obustaviti Servis na neodređen vremenski period ili otkazati uslugu u bilo koje vrijeme, bez prethodne najave Vama.
Naročito se slažete da je Vaše korištenje, ili nemogućnost korištenja, Servisa na vlastiti rizik. Servis i svi proizvodi i usluge koji su Vam dostavljeni putem Servisa su (ukoliko drugačije nije naročito navedeno sa naše strane) su pruženi po principu "kao što je" i "kako je dostupno" za Vašu upotrebu, bez bilo kakvog predstavljanja, garancije ili uslova bilo koje vrste bilo naročitih ili implicitnih uključujući sve implicirane garancije ili uslove prodaje, kvaliteta, prikladnosti za određenu svrhu, trajnost i naziv.

Ni u kom slučaju e-apoteka, Farmis d.o.o., naši direktori, službenici, zaposleni, podružnice, komercijalisti, izvođači radova, pripravnici, dobavljači, pružaoci usluga ili licence neće biti odgovorni za bilo kakvu povredu, gubitak, tužbu ili bilo kakve direktne, indirektne, slučajne, kaznene, posebne ili posljedične štete bilo koje vrste, uključujući bez ograničenja izgubljenu dobit, gubitak prihoda, gubitak ušteđevine, gubitak podataka, troškove zamjene ili bilo kojih sličnih šteta, sadržanih u ugovoru, deliktu (uključujući nemar), strogoj odgovornosti ili na drugi način, koje proizilaze iz korištenja bilo kojeg Servisa ili bilo kojeg proizvoda nabavljenog kroz korištenje ovog Servisa ili za bilo koju drugu tvrdnju koja je na bilo koji način u vezi sa Vašim korištenjem Servisa ili proizvoda uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo kakve greške ili propuste u bilo kojem sadržaju ili bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje vrste nastale kao rezultat upotrebe usluge ili bilo kojeg sadržaja (proizvoda) objavljenog, prenesenog ili na drugi način stavljenog na raspolaganje putem Servisa čak i ako je obavješten o njegovim mogućnostima. Zbog toga što neke države ili jurisdikcije ne dopuštaju isključenje ili ograničenje odgovornosti za posljedične ili slučajne štete, u takvim državama ili jurisdikcijama, naša odgovornost će biti ograničena na maksimalnoj mjeri dopuštenoj zakonom.

SEKCIJA 14 - OBEŠTEĆENJE

Slažete se da ćete obeštetiti, braniti i štititi e-apoteku, Farmis d.o.o., matično sjedište, podružnice, filijale, partnere, službenike, direktore, agente, izvođače radova, davatelje licenci, pružaoce usluga, podizvođače, dobavljače, pripravnike i radnike i držati ih van opasnosti od bilo kakvih tužbi ili zahtjeva, uključujući razumne advokatske naknade, od strane bilo koje treće strane zbog ili koje proizilaze iz Vašeg kršenja ovih Uslova korištenja ili drugih dokumenata koji su uključeni pozivanjem ili Vašim kršenjem bilo kojeg zakona ili prava trećih strana.

SEKCIJA 15 - RASKIDIVOST

U slučaju da se za bilo koju odredbu ovih Uslova korištenja utvrdi da je nezakonita ili neprimjenjiva, takva odredba će ipak biti sprovedena u najvećoj mjeri dozvoljenoj važećim zakonom, a neprimjenjivi dio smatra se izdvojenim od ovih Uslova korištenja, tako da utvrđivanje neće utjecati na valjanost i provedivost bilo koje druge preostale odredbe.

SEKCIJA 16 - PREKID

Obaveze i dugovi ugovorenih strana nastali prije datuma raskida ostaju važeći i nakon raskida ovog Ugovora za sve namjene.
Ovi Uslovi korištenja su efektivni sve dok ih ne otkažemo mi ili Vi. Možete okončati ove Uslove korištenja u bilo koje vrijeme ukoliko nam pošaljete obavijest da više ne želite koristiti naše usluge ili prestanete koristiti naš Servis.
Ukoliko ste po našoj vlastitoj presudi krivi ili ukoliko sumnjamo da ste krivi zbog kršenja bilo koje odredbe iz ovih Uslova korištenja, mi također možemo raskinuti ovaj ugovor (sporazum, Uslove korištenja) u bilo koje vrijeme bez prethodne najave, a Vi ćete ostati odgovorni za sva potraživanja do i uključujući datum prestanka; i/ili u skladu s tim može se zabraniti pristup našoj usluzi (ili bilo kojem njenom dijelu).

SEKCIJA 17 - CIJELI UGOVOR

Naš neuspjeh da ostvarimo ili sprovedemo bilo koje pravo ili odredbu ovih Uslova korištenja neće predstavljati odricanje od tog prava ili odredbe.
Ovi Uslovi korištenja i bilo kakve politike ili pravila poslovanja objavljena od strane nas na ovom web sajtu ili u pogledu Servisa predstavlja čitav ugovor i sporazum između Vas i nas i reguliše Vaše korištenje Servisa, zamjenjuje sve prethodne ili sadašnje sporazume, komunikacije i prijedloge, bilo usmene ili pismene, između Vas i nas (uključujući, ali ne ograničavajući se na, sve prethodne verzije Uslova korištenja).

SEKCIJA 18 - UPRAVNI ZAKON

Ovi Uslovi korištenja i bilo koji posebni ugovor pri kojim Vam pružamo uslugu reguliše se i tumači u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine.

SEKCIJA 19 - PROMJENE USLOVA KORIŠTENJA

Na ovoj stranici, u bilo koje vrijeme, možete pregledati najnoviju verziju Uslova korištenja.
Zadržavamo pravo, po našem nahođenju, ažurirati, promijeniti ili zamijeniti bilo koji dio ovih Uslova korištenja objavljivanjem ažuriranja i promjena na našoj web stranici. Vaša je odgovornost da provjerite povremeno našu web stranicu za promjene. Vaš kontinuirana upotreba ili pristup našoj web stranici ili usluzi nakon objavljivanja bilo kakve promjene ovih Uslova korištenja predstavlja prihvaćanje tih promjena.

SEKCIJA 20 - KONTAKT INFORMACIJE

Pitanja vezana za Uslove korištenja trebaju biti poslana na info@e-apoteka.ba.


--------------------------------------