POLITIKA PRIVATNOSTI

----

SEKCIJA 1 - ŠTA RADIMO SA VAŠIM INFORMACIJAMA?

Kada kupite nešto iz našeg web shopa, kao dio kupovnog i prodajnog procesa, mi prikupljamo lične podatke koje nam date, kao što su Vaše ime, adresa i email adresa.
Kada pregledate naš web shop, mi automatski zaprimamo IP (internet protokol) adresu Vašeg kompjutera, kako bismo dobili informacije koje nam pomažu da naučimo o web pregledniku i operativnom sistemu koji koristite.
Email marketing (ako je primjenjivo): Uz Vaše dopuštenje, možemo Vam slati emailove o našem web shopu, novim proizvodima i drugim obavijestima.

SEKCIJA 2 - SAGLASNOST

Kako dobijate moju saglasnost?
Kada nam date lične podatke za obavljanje narudžbe, provjeru Vaše kreditne kartice, izvršavanje kupovine, organizaciju dostave ili povrata mi impliciramo da pristajete na prikupljanje podataka i njihovo korištenje samo za te specifične svrhe.
Ako Vam postavimo upit za Vaše lične podatke iz nekog drugog razloga, kao što je marketing, mi ćemo Vas pitati direktno za Vaš pristanak ili ćemo Vam pružiti priliku da kažete ne.

Kako mogu povući svoj pristanak?
Ukoliko se, nakon što ste nam dali podatke, predomislite možete povući svoj pristanak za kontaktiranje, nastavak prikupljanja podataka, korištenje ili otkrivanje Vaših podataka, u bilo koje vrijeme, kontaktirajući nas na info@e-apoteka.ba ili nam možete pisati na: Farmis d.o.o., Igmanska bb, 71320 Vogošća, BiH.

SEKCIJA 3 - RAZOTKRIVANJE

Mi možemo otkriti Vaše lične informacije, ako smo obavezni po zakonu da to učinimo ili ako kršite naše Uslove korištenja.

SEKCIJA 4 - SHOPIFY

Naš web shop je hostan (pohranjen) kod Shopify Inc.
Vaši podaci se pohranjuju kroz Shopify-jev sistem za pohranu podataka, baze podataka i Shopify aplikaciju uopšteno. Oni čuvaju Vaše podatke na sigurnom serveru (poslužitelju) iza vatrozida (eng. Firewall).

Plaćanje:
Ukoliko se odlučite za direktni sistem plaćanja kako biste dovršili kupovinu, u tom slučaju Shopify čuva podatke o kreditnoj kartici. Podaci su kodirani (enkriptovani) po najvišim sigurnosnim standardima industrije za platni promet karticama (Payment Card Industry Data Security Standard). Vaši podaci vezani za kupovnu transakciju se čuvaju samo onoliko dugo koliko je potrebno da biste dovršili kupovinu. Nakon što je kupovna transakcija završena podaci o istoj su obrisani.
Svi direktni sistemi plaćanja se pridržavaju standarda postavljenih od strane PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) kojim upravlja PCI Security Standards Council, što je zajednički napor brendova koa što su Visa, MasterCard, American Express i Discover.
PCI-DSS zahtjevi će pomoći da se osigura sigurno rukovanje podacima o kreditnim karticama od strane našeg web shopa i njegovih servisnih provajdera.

SEKCIJA 5 - SERVISI TREĆIH STRANA

U principu, dobavljači trećih strana koje koristimo će prikupljati, koristiti i otkrivati Vaše informacije u mjeri u kojoj su im potrebne za obavljanje usluga koje pružaju za nas.
Međutim, određeni davaoci usluga trećih strana, kao što su platni sistemi i drugi procesori platnih transkacija, imaju svoje politike privatnosti u skladu sa informacijama koje mi treba da pružimo njima za Vaše kupovne transakcije.
Za ove dobavljače, preporučujemo Vam da pročitate njihove politike privatnosti tako da možete razumjeti način na koji će se upravljati Vašim ličnim podacima od strane ovih dobavljača.
Naročito, zapamtite da određeni dobavljači mogu biti locirani ili imati poslovnice koje se nalaze u različitoj državi nego Vi ili mi. Dakle, ako se odlučite nastaviti sa transakcijom koja uključuje usluge davaoca trećih strana, onda Vaše informacije mogu postati predmet zakona druge države(a) u kojoj se nalazi dobavljač ili njegova poslovnica.
Jednom kada napustite web shop ili ste preusmjereni na web sajt ili aplikaciju treće strane, Vi više niste pod regulacijom ove Politike privatnosti ili Uslova korištenja.

Veze
Kada kliknete na veze (linkove) na našem web shopu, oni Vas mogu usmjeriti van našeg web shopa. Mi nismo odgovorni za politiku privatnosti drugih web sajtova i ohrabrujemo Vas da pročitate njihove izjave o privatnosti.

SEKCIJA 6 - SIGURNOST

Kako bismo zaštitili Vaše lične podatke, preduzimamo razumne mjere opreza i slijedimo najbolje industrijske prakse kako bismo bili sigurni da Vaši podaci ne budu izgubljeni, zloupotrebljeni, otkriveni, promijenjeni, uništeni ili da im se ne pristupi bez ovlaštenja.
Ukoliko ste nam dali podatke o kreditnoj kartici, takve informacije se šifruju koristeći sigurnu Socket Layer tehnologiju (SSL - Secure Socket Layer) i pohranjuju sa AES-256 enkripcijom.
Iako nijedan način prijenosa putem Interneta ili elektronsko skladištenje nije 100% sigurno, mi pratimo sve zahtjeve PCI DSS-a i implementiramo dodatne opšteprihvaćene standarde industrije.

SEKCIJA 7 - KOLAČIĆI

Ovdje je lista kolačića koje koristimo. Izlistali smo ih ovdje tako da možete izabrati da li da odbijete kolačiće ili ne.
_session_id, Omogućava web shopu da prikuplja podatke o Vašoj sesiji (preporučioci, odredišne stranice itd.).
_shopify_visit, Postojani za 30 minuta od posljednje posjete. Koriste se za naš interni brojač posjeta.
_shopify_uniq, Ističe u ponoć (u odnosu na posjetitelja) narednog dana. Koristi se za kalkulaciju broja posjeta od strane pojedinačnog kupca.
cart, Postojan za 2 sedmice. Pohranjuje informacije o sadržaju Vaše korpe.
_secure_session_id, id sigurnosne sesije
storefront_digest, Ukoliko web shop zahtjeva pristupnu šifru, ovaj kolačić se koristi kako bi se utvrdilo da li trenutni posjetitelj ima pristup.


SEKCIJA 8 - PERIOD SAGLASNOSTI

Korištenjem ovog web sajta, izjavljujete da ste barem punoljetni u Vašoj državi ili entitetu prebivališta, odnosno da ste punoljetni u Vašoj državi ili entitetu i da ste nam dali svoj pristanak da bilo ko od Vaših maloljetnih lica koja izdržavate može koristiti ovaj web sajt.

SEKCIJA 9 - PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Mi zadržavamo pravo da izmjenjujemo ovu Politiku privatnosti u bilo koje vrijeme, pa Vas molimo da je pregledate često. Izmjene i pojašnjenja će stupiti na snagu odmah po objavi na web sajtu. Ukoliko napravimo materijalne izmjene ove politike, mi ćemo Vas ovdje obavijestiti o ažuriranju, tako budete svjesni koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim okolnostima, ako ih ima, koristimo i/ili otkrivamo.
Ako je kompanija koja je vlasnik web shopa kupljena ili se spojila sa nekom drugom kompanijom, Vaše informacije mogu se prenijeti na nove vlasnike, tako da možemo nastaviti prodavati proizvode Vama.

PITANJA I KONTAKT INFORMACIJE

Ako želite da: pristupite, ispravite, dopunite ili obrišete bilo koje lične informacije koje imamo o Vama, uložite žalbu, ili jednostavno želite Više informacija kontaktirajte na info@e-apoteka.ba ili poštom na: Farmis d.o.o., Igmanska bb, 71320 Vogošća, BiH.

----